Royal William Yard Staircase: Gillespie Yunnie

17 Jul
staircase, lighting, royal-william-yard-by-gillespie-yunnie-architectsstaircase, lighting, royal-william-yard-by-gillespie-yunnie-architectsstaircase, lighting, royal-william-yard-by-gillespie-yunnie-architectsClick to enlarge

The Royal William Yard in Plymouth, UK has always been a dead end due to its naturally defensive nature and peninsular location. Gillespie Yunnie Architects have recently completed the dramatic staircase that links the far end of the Yard with the open green space above it, a key part of the regeneration masterplan, allowing residents to access the park and historic battlements at the top of the high retaining wall. The staircase, with its striking lighting with changing hues, and stark black exterior, offers that impressive, yet complementary, contrast of old and new against the old stone wall. Plus, the beautifully framed water at the landing, highlighted by the colored lights, makes for a spectacular view.

Photos by Richard Downer

via urdesign

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,227 other followers