Maggie’s Centre Nottingham: CZWG

Maggie's Nottingham, CZWG, Paul Smith, Architecture, collabcubedMaggie's Nottingham, CZWG, Paul Smith, Architecture, collabcubedMaggie's Nottingham, CZWG, Paul Smith, Architecture, collabcubedClick to enlarge

The new Maggie’s Cancer Caring Center in Nottingham, England, was designed by Piers Gough, Partner CZWG Architects with interiors by Paul Smith. Comprised of four interlocking ovals and elevated above the ground to give a floating sensation, the distinctive building is clad in green glazed ceramic tile.

The building is situated on a sloping wooded area, not typical of hospitals, near the main entrance to Nottingham City Hospital. The balconies extend out from the kitchen and sitting room providing pretty and peaceful views of the surrounding landscape. The Paul Smith interiors are colorful, open, and bright, from the blue and green tiled bathrooms to the upholstery on the chairs. An uplifting atmosphere for sure.

Photos: Martine Hamilton Knight; Ercol’s flickr and Living Projects

via e-architect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s