Evergreen: Typographic Garden

art installation, typography garden, School outdoor structure in Oldenzaal, The Netherlandsart installation, typography garden, School outdoor structure in Oldenzaal, The Netherlandsart installation, typography garden, Twents Carmel College outdoor seating structure in Oldenzaal, The NetherlandsVollaersWart is a Dutch design studio that focuses on the intersection of architecture with public and visual communication, thus creating many projects for exhibitions and festivals as well as sculptures and public art.

Evergreen is a permanent typographic sculptural installation that was designed for the new Twents Carmel College de Thij—a high school in Oldenzaal—to be used primarily as student seating and as a meeting place in a park-like setting. The large, multi-level letters spell out the word ‘Evergreen’ and are grouped in a way that makes the space resemble a labyrinth. The structure is covered with artificial turf and its circular shape echoes the shape of the school building itself.

Photos courtesy of VollaertsWart; TCC de Thij; and Kunst en Bedrijf

One thought on “Evergreen: Typographic Garden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s